Files
twenty/packages/twenty-docs/l/tr/user-guide/settings/capabilities/member-management.mdx
T
github-actions[bot] 5f3407878d i18n - docs translations (#20451)
Created by Github action

Co-authored-by: github-actions <github-actions@twenty.com>
2026-05-11 17:27:46 +02:00

88 lines
2.7 KiB
Plaintext
Raw Blame History

This file contains ambiguous Unicode characters
This file contains Unicode characters that might be confused with other characters. If you think that this is intentional, you can safely ignore this warning. Use the Escape button to reveal them.
---
title: Üye Yönetimi
description: Ekip üyelerini davet edin ve iş alanı erişimini yönetin.
---
**Ayarlar → Üyeler** bölümünden iş alanınıza kimin erişimi olduğunu yönetin.
## Yeni Üyeleri Davet Et
### E-posta Davetini Kullanma
1. **Ayarlar → Üyeler** bölümüne gidin
2. **+ Davet Et**'e tıklayın
3. Kişinin e-posta adresini girin
4. Yeni üye için bir rol seçin
5. **Daveti Gönder**'e tıklayın
Davet edilen kişi, iş alanınıza katılmak için bir bağlantı içeren bir e-posta alır.
### Davet Bağlantısını Kullanma
1. **Ayarlar → Üyeler** bölümüne gidin
2. Çalışma alanı davet bağlantısını kopyalayın
3. Bağlantıyı yeni takım üyeleriyle paylaşın
4. Kaydolduktan sonra erişim kazanacaklar
## Üyeleri Görüntüleyin ve Yönetin
### Tüm Üyeleri Görüntüle
Şunları görmek için **Ayarlar → Üyeler** bölümüne gidin:
* Tüm aktif üyeler
* Bekleyen davetler
### Bir Üyenin Profilini Düzenle
Profil sayfasını açmak için bir üyeye tıklayın. Yönetici olarak şunları yapabilirsiniz:
* **ad**ını düzenleyin
* **profil fotoğrafı**nı güncelleyin
* Üyenin **kimliğine bürünün** (sorun gidermede faydalıdır)
* Hesabını **silin**
### Bir Üyenin Rolünü Değiştir
Üyenin profil sayfasında:
1. **İzinler** sekmesini açın
2. Şu anda atanmış rolü görüntüleyin
3. Açılır menüden farklı bir rol seçin
4. Değişiklik hemen yürürlüğe girer
→ [Roller ve izinler hakkında daha fazla bilgi edinin](/l/tr/user-guide/permissions-access/capabilities/permissions)
### Bir Üyeyi Kaldır
1. Profilini açmak için üyeye tıklayın
2. İş alanından kaldırmak için **Sil**'e tıklayın
<Warning>
Kaldırılan üyelerin erişimi hemen kesilir. Verileri (kayıtlar, notlar, görevler) iş alanında kalır.
</Warning>
<Warning>
**E-posta senkronizasyonu da kaldırılır.** Silinen kullanıcı belirli e-postaları senkronize eden tek kişiyse, bu e-postalar iş alanından kalıcı olarak kaldırılır.
</Warning>
## Bekleyen Davetler
Kabul edilmemiş davetleri yönetin:
* **Yeniden Gönder**: Davet e-postasını tekrar gönderin
* **İptal Et**: Daveti, kabul edilmeden önce geri alın
## Onaylı Erişim Alan Adları
Ekip üyelerinin e-posta alan adına göre otomatik olarak katılmasına izin verin:
1. **Ayarlar → Üyeler → Davet** bölümüne gidin
2. Şirketinizin alan adını ekleyin (örneğin, `yourcompany.com`)
3. Bu e-posta alan adına sahip olan herkes davet olmadan katılabilir
## İlgili
* [İzinler](/l/tr/user-guide/permissions-access/capabilities/permissions) — her rolün neler yapabileceğini yapılandırın
* [Alan Adları Ayarları](/l/tr/user-guide/settings/capabilities/domains-settings) — onaylı alan adlarını yapılandırın