--- title: FAQ dotyczące ustawień info: "Dowiedz się, jak najlepiej zarządzać swoim miejscem pracy." image: /images/user-guide/what-is-twenty/faq.png sectionInfo: Skonfiguruj ustawienia i preferencje w swoim miejscu pracy Twenty. --- Header ## FAQ dotyczące ustawień Oczywiście. You can create a new workspace by clicking on the dropdown menu on the very top left of the screen (the one that contains the name of your workspace), on the three dots and then on `Create Workspace`. Just delete the workspaces you no longer need, you can do so under `Settings → Workspace Settings`. Do not delete your account (accessible under Settings → Profile Settings): your account is shared among the different workspaces. If you just want to disable your workspace (not delete it), go to `Settings → Billing` and click on `Cancel Plan`. Możesz to zrobić w `Ustawienia → Ustawienia miejsca pracy`. Mamy nadzieję, że wkrótce się zobaczymy, dziękujemy za wypróbowanie Twenty! Tak! You can control email syncing in several ways: - **Message Folders**: Enable this lab feature under `Settings → Releases → Lab`, then configure which folders to sync under `Settings → Accounts` - **Contact Auto-Creation**: Choose whether to create contacts for all emails or only specific types - **Sharing Levels**: Control how much email content is visible to your team (metadata only, subject + metadata, or full content) Twenty offers flexible options to control email imports: - **Folder Selection**: Use the Message Folder lab feature to sync only specific folders (Inbox, Sent, custom folders) - **External Only**: Only emails with external contacts are synced (internal company emails remain private) - **Retroactive Control**: You can enable/disable folder syncing at any time to control future imports Nie, nie zapewniamy adresu e-mail CC do selektywnej synchronizacji. Zamiast tego oferujemy funkcję Folder wiadomości, która zapewnia ten sam poziom kontroli. Możesz dokładnie wybrać, które foldery synchronizują się z Twenty, co daje dokładną kontrolę nad tym, które e-maile pojawiają się w twoim CRM, bez potrzeby pamiętania o CC specjalnego adresu. Tak! Możesz połączyć nieograniczoną liczbę kont e-mail na użytkownika. Przejdź do `Ustawienia → Konta`, aby dodać konta Google, Microsoft lub SMTP/CalDAV. Każde konto może mieć różne ustawienia synchronizacji i konfiguracji folderów. Użyj systemu uprawnień w `Ustawienia → Role`. You can create custom roles and control access to: - **Objects and Fields**: Who can view, edit, or delete specific records and fields - **Settings**: Access to workspace configuration and admin functions - **Actions**: General workspace actions like importing data or sending emails Tak! Przejdź do `Ustawienia → Domeny`, aby ustawić niestandardową domenę miejsca pracy (np. yourcompany.twenty.com) i skonfigurować zatwierdzone domeny dostępu, dzięki czemu członkowie zespołu z adresami e-mail firmy mogą automatycznie dołączać do twojego miejsca pracy. Funkcje laboratoryjne to eksperymentalne możliwości, które możesz testować, zanim zostaną one oficjalnie wydane. Uzyskaj do nich dostęp w `Ustawienia → Wydania → Laboratorium`. Funkcje takie jak wybór folderu wiadomości są stabilne i przydatne, ale pamiętaj, że funkcje laboratoryjne mogą ulec zmianie lub zostać usunięte w przyszłych wydaniach. Go to `Settings → Experience` to customize: - **Theme**: Light, dark, or system-based - **Regional Settings**: Language, timezone, date/number formats - **Calendar Format**: First day of week, time format (12/24 hour)